Årets lesertur 2017 til Rhindalen og Moseldalen

Rhindalen m/dagstur til Moseldalen. 9 dagers lesertur for Fosna-Folket, 1.-9. juni 2017

Fosna-Folket og Grandes Turbuser vil også i år arrangere lesertur. Turen denne gang går til to av Europas mest kjente og majestetiske dalfører, Rhindalen og Moseldalen i Tyskland. Et ”eventyrlandskap” som man skulle tro var skapt med en tryllestav. Maleriske landsbyer ligger som perler på en snor langs elvene. Vi skal bo en natt i Bremen, 4 netter i Rüdesheim am Rhein og en natt i Celle på turen tilbake. I Rüdesheim ligger vinstuene og restaurantene tett og sørger for munterhet og hygge. Under oppholdet kan vi by på praktfull båttur på Rhinen, samt vinsmaking. Praktfulle ridderborger, idylliske små bindingsverksbyer, god vin, sang og musikk danner en perfekt ramme for en uforglemmelig tur! Vi benytter DFDS Seaways fra Oslo til København og Color Line fra Kiel til Oslo.

1. dag. Torsdag 1. juni: Fosen – Oslo, ca.650 km

Avreise fra Brekstad kl.05:00. Påstigning underveis og etter nærmere avtale. Vi kjører via Rørvik-Flakk og videre sørover med pause på Alvdal. Avreise fra Oslo til København med DFDS ferge som går kl.16:30. Stor middagsbuffet om bord. Taxifree og underholdning.

2. dag. Fredag 2. juni: København – Bremen, ca.430 km

Frokost før ankomst København. Vi tar strake vegen over Sjælland og tar ferge fra Rødbyhavn til Putgarden på øya Femarn i Tyskland. Turen videre i Tyskland går på gode motorveier og byene Lübeck og Hamburg passeres. Ankomst til Hansabyen, Bremen på ettermiddagen. Middag og overnatting på Radisson SAS Bremen. Hotellet ligger flott til like ved gamlebyen.

3.dag. Lørdag 3. juni: Bremen – Køln – Rüdesheim, ca.500 km

Etter en lekker tysk frokost tar vi fatt på turen til Rhindalen, men stopper først i storbyen Køln som ligger ved elva Rhinen. Her vil det bli et lengre opphold med mulighet for å besøke den flotte Kølnerdomen som ble påbegynt på 1200 tallet. For mange er denne byen kjent for parfymen 4711 som ble «oppfunnet» her. Etter oppholdet drar vi videre og vil etter hvert svinge av motorvegen og følger Rhinen fra Koblenz til vinbyen Rüdesheim am Rhein. Her skal vi bo i 4 netter på Central Hotel som ligger sentralt i byen.

4.-6. dag, 4.-5.-6. juni: Rüdesheim med bl.a. utflukt til Bernkastle-Keus.

En av dagene blir det båttur på Rhinen. Vi går ombord i en av de mange turistbåtene som trafikkerer Rhinen. I løpet av denne turen får vi se utallige middelalderborger, sammen med idylliske landsbyer og solfylte vinmarker. Vi runder Loreleiklippen før vi går i land i St. Goarshausen. Her står bussen og venter for å ta oss med opp på klippen. På ettermiddagen blir det vinsmaking. En av dagene er til fri disposisjon. Fra dette området stammer hovedproduksjonen av verdens Rieslingvin. Her ligger vinstuene og restaurantene tett. Vi anbefaler at man setter seg ned med et glass god hvitvin, og virkelig nyter atmosfæren og en velfortjent ferie. En tur med gondolbanen opp i høyden til Niederwald Denkmal med utsikt over vinmarkene anbefales også! Minnesmerket er til minne om Tysklands samling i 1871. Siste dag av oppholdet tar vi en tur til Moseldalen. Dette er en spennende tur hvor vi vil oppleve en dal som er annerledes enn Rhindalen.

7. dag. Onsdag 7. juni: Rüdesheim – Celle, 420 km

Auf Wiedersehen Rhindalen! Vi setter kursen nordover igjen, denne gang i retning Mainz og Kassel. Ut på ettermiddagen ankommer vi bindingsverkbyen Celle i nærheten av Hannover. Dette er en perle blant gamlebyer i Tyskland. Vi bor flott og sentralt på InterCity Hotel.

 

 

8.dag. Torsdag 8. juni: Celle – Kiel, 220 km

Etter frokost kjører vi til Kiel. Delstatshovedstaden i Schlesvig Holstein. Her går vi om bord i en av de to cruisefergene til Color Line som vil ta oss med på et 20 timers cruise til Oslo. Skipene fremstår som verdens flotteste cruiseskip med bildekk. Stor aftenbuffet på kvelden, samt et fantastisk show med sang og dans.

9.dag. Fredag 9 juni: Oslo – Brekstad, 650 km

Frokost før båten legger til kai i Oslo kl. 10:00. På turen nordover kjører vi denne gang Gudbrandsdalen med stopp og middag på Dombås. Ankomst Brekstad litt utpå kvelden.

Turfakta:

Avreise: 1 juni 2017

Varighet: 9 dager

Pris pr. person kr.11.500.-

Tillegg for enkeltrom – hotellene: kr. 1200.-

Tillegg for innvendig enkeltlugar t/r: kr. 1300.-

Prisen inkluderer;

  • 1 natt i innvendig lugar DFDS Oslo – København
  • 1 natt i Bremen på Radison SAS
  • 4 netter på Central Hotel i Rüdesheim
  • 1 natt på Inter City Celle
  • 1 natt i 2 sengs innv.på Color Lines ferge Kiel – Oslo
  • 9 frokoster
  • 9 middager
  • Elvebåttur på Rhinen
  • Vinsmaking i Rüdesheim

Valuta: Euro. Denne turen krever gyldig pass.

Påmelding snarest og senest innen 1. mai til Jostein Grande, tlf:911 65 922

jostein@grandes.no

Eller Knut Grønningen tlf.90 20 60 50

Med forbehold om feil eller endringer.