SPA-/Helsereise til SPA-TERVIS 18. – 28. august 2018

I gamle dager ble det brukt kilder med varmt eller mineralvann som Spa. Vann ble brukt som kilde til velvære og god helse. Spa er en forkortelse fra latinske «Sanus Per Aqua», som betyr «Helse gjennom vann». Et besøk i en Spa er en sensuell nytelse for din sjel og kropp. Det er veldig mange av oss i dag som lever usunt og føler daglig tap av energi. Vi tilbyr Spa-opphold for behandling, rehabilitering eller bare for en avslappende Spa-ferie.

Pärnu – Estlands sommerhovedstad Pärnus rykte som kursted går tilbake til 1800-tallet, da det var moderne å tilbringe en del av sommeren ved havet. I begynnelsen av 1900-tallet var Pärnu etablert som kursted, med gjester fra hele Europa. På 30-tallet var Pärnu det første utenlandske feriemålet for mange skandinaver. Den tredje bølgen Spa-gjester har kommet til Pärnu etter at Estland ble selvstendig i 1991. De eldre Spa-avdelinger ble renovert for å ta imot dagens Spa-gjester, og nyere Spa-steder har tilkommet. Vi overnatter i Sundsvall på turen til Stockholm.

Pris. 8400.- i del av dbl. rom/innv. lugar.

Tillegg for sgl. rom kr. 1900.- Tillegg for sgl. lugar t/r kr. 500.- Tillegg for utv. kr.300.-

Tillegg for middag på hotellene i Sundsvall og Åre kr.500.-

Turfakta: Reise med moderne turbuss t/r. 1 overnatting på vei til Stockholm (Scandic Sundsvall Nord) inkl. frokost. 2 netter på Tallink-Siljas ferge mellom Stockholm og Tallinn i 2 sengs innv.lugarer, samt frokost. 6 netter og helpensjon i Spa-Tervis Hotel Pernu.***. Inntil 3 behandlinger pr.dag. Legekonsultasjon. 1 overnatting i Åre m/frokost på retur.

PRAKTISK INFORMASJON FØR TUREN: HELSEKORT Estland er medlem av EU, og i disse landene er det en fordel å ha et såkalt helsekort. Skulle man bli syk eller skadet på reisen dekker normalt reiseforsikring alle utgifter i slike tilfeller. Men man må på samme måte som i Norge betale egenandeler ved legebesøk osv.

REISEFORSIKRING: Sjekk med ditt forsikringsselskap om du har reiseforsikring med avbestillingsforsikring. Husk gyldig pass.

Påmelding til Grandes Turbusser:
Jostein Grande: Tlf.911 65 922 – epost: jostein@grandes.no
Knut Grønningen: Tlf 90 20 60 50 – epost: k-groenn@online.no

Dagsprogram:

Dag 1 – Lørdag 18. aug. Avreise fra Brekstad kl.08:00 Trondheim sentralbanestasjon kl.10:00. Buss fra Lundamo kl.09:00 Vi kjører til Sundsvall hvor vi overnatter på Scandic Hotel Nord. Middag for de som har bestilt på forhånd. Det blir flere stopp underveis, blant annet i Krokom hvor det blir anledning til å kjøpe lunsj.

Dag 2 – Søndag 19. aug. Frokost på hotellet før vi samles i bussen og kjører til Stockholm. Vi kjører strake vegen og stopper for kjøp av lunsj eller annet på Tønnebro ved E4. Vi vil ankomme havnen i god tid før fergeavgang . Individuell kjøp av mat på kvelden. Dans og underholdning om bord.

Dag 3 – Mandag 20. aug. Frokost om bord før ankomst Tallinn kl. 10:00 Ca.2 timers reise til Pärnu. Innsjekking på SPA-Tervis hotell og lunsj, omvisning, samt legekonsultasjon . Felles middag om kvelden.

Dag 4 til 8 – Tirsdag 21. aug. til lørdag 25. aug. 5 dager med behandlinger, samt frokost, lunsj og middag.

Dag 9 – Søndag 26. aug. Etter frokost kl. 10:00, bussavgang til Tallinn. Vi ankommer Tallinn ca. kl. 12:00 Tid på egen hånd til shopping og vandring i gamlebyen. Vi sjekker inn på Tallink Silja Lines kl. 16:00. Båtavgang fra Tallinn til Stockholm kl. 18:00. Taxfree og mye forskjellig underholdning.

Dag 10 – Mandag 27. aug. Frokost før ankomst til Stockholm kl. 10:00. Vi kjører til Tønnebro for pause. Videre via Järvsö der det blir en lengre stopp med mulighet for kjøp av middag/lunsj. Vi overnatter i Åre. Middag for de som har bestilt ekstra.

Dag.11 – Tirsdag 28. aug. Frokost før avreise til Norge.

Med forbehold om feil eller endringer.