12 dagers tur til Gardasjøen 6 – 17 juni 2019

Italias største innsjø, Lago de Garda, er alt hva du begjærer av naturskjønne opplevelser kombinert med historisk sus og en lun og varm atmosfære. Dolomittene og subtropisk klima med palmer og arkitektoniske fasader som tar oss mange hundre år tilbake. Men før vi kommer dit passeres de majestetiske alpene gjennom Brennerpasset fra Tyrolerbyen, Innsbrück.

Der vil vi overvære enTyroleraften hos familie, Gundolf. Vi tar selvfølgelig div. utflukter til fantastiske steder. Valfartskirken, Santuario Madonna della Corona, som ligger innhogd i fjellsiden og vingården Maso Roveri som er noen av høydepunktene. En båttur på innsjøen m/lunsj, blir det også tid til. Og, selvfølgelig en dagstur til Venezia, Adriaterhavets dronning. Vi benytter DFDS Seaways ved utreise og Color Line tilbake til Oslo.

Dag 1 Torsdag 6 juni. Til Oslo
Avreise fra Brekstad tidlig morgen med påstigning etter avtale. Turen til Oslo går gjennom Østerdalen med frokostbuffet på Alvdal. Avreise fra Vippetangen med DFDS Seaways kl.16:30 Stort koldtbord like etter avreise. Underholdning om bord.

Dag 2 Fredag 7.juni. København- Halle 540 km
Frokost før ankomst København. Etter et par timers kjøring, for det meste på dansk motorvei, er vi klar til å ta ferge fra Gedser til Rostock. Båtturen tar drøye to timer slik at det vil bli god tid til å handle og spise. Dagens siste etappe går på gode motorveier gjennom tidligere østtysk landskap. Berlin passeres ut på ettermiddagen og vi kommer etter hvert til den lille byen Halle hvor vi skal overnatte på H+ Hotel Leipzig-Halle.. Felles middag

Dag 3 Lørdag 8.juni Halle – Innsbrück 600 km
Vi fortsetter forbi Leipzig og kommer til å passere den gamle øst/vestgrensa ved Hof. Nürnberg og München passeres før vi får synet av de majestetiske alpene i grenselandet mellom Tyskland og Østerrike. Vi kjører til det kjente vintersportsstedet Innsbrück. Overnatting på Grue Bear. Vi drar deretter til Gästhaus Sandwirt am Inn, hvor vi skal spise middag og overvære et forrykende show med Tyroleraften.

Dag 4 Søndag 9.juni Innsbrück -Riva del Garda 220 km
Umiddelbart etter frokost tar vi fatt på turen retning Brennerpasset. Et besøk i Berg Ischel blir det tid til før vi fortsetter et lite stykke av den gamle ferdselsåren opp til passet og kjører videre på motorveien ved Matrei. Den opplevelsen det er å reise denne strekningen må bare oppleves. Totalt 40 km motorvei, hvorav 10 km er broer. Denne strekningen knytter nord og sør-Europa sammen. Byene Vipeteno, Bolzano og Trento passeres før vi finner Grand Hotel Riva som ligger i Riva del Garda ved den nordlige delen av Gardasjøen.

Dag 5-6-7 og 8
I 5 netter bor vi her og første dag blir helt buss fri. En dag blir det vingårdsbesøk, og en annen dag besøker vi den spesielle valfartskirken Santuario Madonna della Corona. Selvfølgelig må vi besøke Venezia en dag. Den siste dagen går vi om bord i en av rutebåtene på innsjøen og får en reise på soldekket kun avbrutt av lunsj. Felles middag på hotellet

Dag 9 Fredag 14.juni Riva del Garda / Werneck 650 km
Oppholdet er slutt og vi setter kursen mot «autostradaen» ved Rovereto. Synet av naturen gjennom Brennerpasset kan nytes nok en gang og snart passeres Innsbrück. Denne gangen velger vi en annen vei til Tyskland. Munchen passeres på vei nordover og ut på ettermiddagen finner vårt hotell Krone Post i den lille byen Werneck like ved Würzburg. Felles middag

Dag 10 Lørdag 15.juni Werneck – Neumünster ca.560 km
Avreise fra hotellet og byene Kassel , Göttingen og Hannover passeres. Dagen er en ren transportetappe etter gode motorveger: Vi passerer havnebyen Hamburg før vi har overnatting på Best Western Hotel Prisma i den lille byen Neümunster. Felles middag.

Dag 11 Søndag 16 juni. Neümunster – Kiel ca.70 km
Etter frokost tar vi fatt på den korte strekningen mot Kiel. Etter en times kjøring ankommer vi Schleswig-Holsteins hovedstad Kiel. Vi reiser med en av Color Lines cruiseferger (også kalt verdens flotteste cruiseskip med bildekk) 20 timers reise til Oslo med fantastisk aftenbuffet og etterpå, et forrykende show med sang og dans.

Dag 12 Mandag 17.juni Oslo- Heim
Vi ankommer Oslo kl.10:00 ,men før det har vi inntatt en nydelig frokost. Ut på ettermiddagen ankommer vi Dombås hvor vi skal spise en god, norsk middag på Frichs kafeteria. Siste etappe går til de respektive hjemstedene

Pris kr.15.900.- pr.pers

Turfakta: Reise med moderne turbuss t/r
1 natt med DFDS,s ferge Oslo-København i 2 sengs innv lugarer
1 natt med Color Lines ferge Kiel-Oslo i 2 sengs innv lugarer
1 natt på H+ Hotel Leipzig i Halle.
1 natt i Innsbrück på Hotel Grauer Bär inkl.Tyroleraften
5 netter på Grand Hotel Riva del Garda.
1 natt på Hotel Krone Post, Werneck
1 natt på Best Western Hotel Prisma, Neümunster
Båttur m/lunsj på Gardasjøen
Vinsmaking på vingården Maso Roveri, samt besøk i valfartskirken
Santuario Madonna della Corona
Dagsutflukt til Venezia
12 frokoster
12 middag

Tillegg for:
Enkel lugar Oslo-København og Kiel-Oslo kr.2.000.-
Enkeltrom 9 hotellopphold kr.2.500.-

Selv om Schengenavtalen om passfrihet gjelder er det nødvendig å ta med gyldig pass.

Valuta: Euro

For påmelding ring:
Jostein Grande: 911 65 922

Knut Grønningen: 90 20 60 50

Påmelding innen 1 mai . Men var rask, Turen i fjor ble utsogt på 3 dager.

Med forbehold om feil eller endringer.