Praha med Berlin og Hamburg 6.–15. juni 2020

Denne turen er kansellert på grunn av Korona.

Ved elva Moldau ligger Tsjekkias hovedstad Praha, som utvilsomt er en av Europas vakreste byer. Praha blomstret opp på 1300-tallet som residensby for den tysk – romerske keiseren. Byen har bevart sin arkitektur med stilarter som gotikk, rokokko, renessanse og jugend, og er derfor i dag oppført på UNESCOs liste over verdens kulturminner. I dag domineres bybildet av borgen Hradcany med den gotiske St. Vitus – katedralen. I Praha kan man spasere over Karlsbroen, besøke rådhuset med det astronomiske uret eller unne seg en ekte pils fra den eldste ølstuen, U Fleku fra 1499. Kjært barn har mange navn heter det, og Praha kan skryte av benevnelser som ”byenes mor”, ”byen med et hundre spir” og ”den gyldne byen”! Denne turen er full av flotte opplevelser, og i tillegg til Praha besøker vi også Tysklands historiske hovedstad, Berlin hvor det er to overnattinger, samt by-rundtur med lokalguide. Byen er en av de mest spennende storbyene i Europa, og det er i løpet av de senere år brukt milliarder av euro på renovering og oppbygging. 9. november 2019 feiret byen 30 år siden murens fall og etter hvert er det blitt vanskelig å kunne se sporene etter muren som skilte øst fra vest. Et stykke er likevel ivaretatt for ettertiden. Vi skal selvfølgelig besøke denne. Havnebyen Hamburg blir også med denne gangen. Der blir en av attraksjonene Planten und Blomen med på programmet.

Dag. 1 – Lørdag 6. juni Brekstad – Oslo 650 km
Avreise fra Brekstad kl.00:30 med påstigning underveis og etter avtale. Ferge fra Rørvik kl.02:30 Dagens første etappe tar oss gjennom Østerdalen der det er frokost på Myklegard. Videre til Oslo, der vi har avg. Kl.14:00 med Color line til Kiel. Innkvartering i 2 sengs innv.lugarer (Utv.lugarer kan bestilles). Ombord finner vi ulike fasiliteter og underholdningstilbud. Stort koldtbord er inkludert.

Dag 2 – Søndag 7. juni Kiel – Berlin 370 km
Stor frokostbuffet før vi setter foten på tysk jord kl.10:00. Fra Kiel, som er delstatshovedstad i Schleswig Holstein, kjører vi gjennom et typisk ”tysk” landskap og ankommer etter hvert Tysklands hovedstad Berlin. Vi bor på Hotel Hyperion. Middag og overnatting.

Dag 3 – Mandag 8. juni Berlin
Etter frokost møter vi vår lokalguide og starter dagen med en sightseeingtur i byen ved elva Spree. I løpet av noen timer får vi se severdigheter som Brandenburger Tor, den velkjente grensestasjonen Checkpoint Charlie, paradegaten Unter den Linden, slottet Charlottenburg, parken Tiergarten og Karl Marx Alle med alle de flotte bygningene i Stalinstil. Resten av dagen til egen disp. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 4 – Tirsdag 9. juni Berlin – Praha 360 km
Frokost og avreise til Praha. Vi ankommer hotell Olšanka hvor vi skal bo i 3 netter. Felles middag på hotellet første kvelden.

Dag 5 – Onsdag 10. juni Praha
Kl. 10:00 etter en god frokost, blir det oppmøte i resepsjonen og buss til sentrum. Det blir spassertur med norsktalende guide rundt i Gamlebyen for å gjøre oss litt kjent. Ettermiddagen til egen disposisjon. Kl.19:30 er vi igjen i bussen og vi kjører ned til elven Moldau hvor vi skal ha båttur med middag. Varighet ca. 2 timer.
Båtturen viser Prahas severdigheter fra en helt annen vinkel, vi får med oss Karlsbroen, Borgen, Nybyens flotte fasader og mye mer. Guiden forteller selvsagt om hva vi passerer. Vi spiser middag under turen, drikke kan lett kjøpes i båtbaren (obs. kun kontanter)

Dag 6 – Torsdag 11. juni Praha
Kl. 10:00 – oppmøte i resepsjonen, buss til sentrum. Tid til egen disposisjon i Gamlebyen. Kl.12:30 oppmøte i sentrum, buss til oversiden av Borgen. Kl.13:00 lunch på Klosterbryggeriet
Vi inntar lunch på et av byens beste mikrobryggerier, Klosterbryggeriet Strahov hvor vi nyder en herlig lokal buffet med diverse oster, skinker, pølser – dvs typisk tsjekkisk ølmat. Smaksprøve av husets brygg er en selvfølgelighet.
Efter lunch tar vi en gåtur med norsktalende guide gjennom Borgen (setet til den tsjekkiske presidenten) og gjennom Lillesidens gater til Karlsbroen. Resten av eftermiddagen kan brukes til shopping og annen allmenn hygge.
Kl.19:00 bussavgang fra hotellet. Kl.20:00 folkloreaften med lokal mat, fri drikke og dansoppvisning. Buss tilbake til hotellet.

Dag 7 – Fredag 12. juni Praha – Hamburg 630 km
Vi må dessverre ta farvel med Praha for denne gang og krysser grensen tilbake til Tyskland. Vi passerer byene Dresden, Leipzig og Hannover før vi ut på ettermiddagen ankommer Hamburg. Der bor vi på Hotel Alte Wache. Felles middag.

Dag 8 – Lørdag 13. juni Hamburg
Etter frokost kommer lokalguide som skal vise oss denne flotte byen som ligger ved elva Elben. Byen er Tysklands største havneby og ligger ca.100 km fra havet. Ettermiddagen til egen disposisjon før vi spiser middag. Etter middag besøker vi den fantastiske parken Planten & Blumen og skal overvære en vannorgelkonsert.

Dag 9 – Søndag 14. juni Hamburg – Kiel 100 km
Nydelig tysk frokost før vi samles i bussen og tar den korte reisen til Kiel. Avreise med Color line kl.14:00. Felles middag om kvelden.

Dag 10 – Mandag 15. juni Oslo -Brekstad 650 km
Frokost før ankomst Oslo kl.10:00. Felles middag på Dobås underveis på turen til Fosen.

Pris pr. person kr.14.500.-

Tillegg for enkeltrom – hotellene kr. 2000.-
Tillegg for innv.enkeltlugar kr. 500.-
Tillegg for utv.enkeltlugar kr. 1000.-
Tillegg for utv.dbl.lugar kr. 500.-
Lokalguide i Berlin Praha og Hamburg inkl.
Bussreise med reiseleder i flg. turbeskrivelse inkl.

Reisen krever gyldig pass.
Valuta: Euro.
Tsjekkiske korunas veksles i Tsjekkia eller tas ut i minibank i Praha.

Påmelding til Grandes Turbusser innen 5 mai.
Jostein: 91165922
Knut: 90 20 60 50

Med forbehold om feil eller endringer.