12 dagers tur til Gardasjøen m/Venezia 14.-25. september 2017

Italias største innsjø, Lago de Garda, er alt hva du begjærer av naturskjønne opplevelser kombinert med historisk sus og en lun og varm atmosfære. Dolomittene og subtropisk klima med palmer og arkitektoniske fasader som tar oss mange hundre år tilbake. Men før vi kommer dit passeres de majestetiske alpene gjennom Brennerpasset fra Tyrolebyen Innsbrück. Historien kan du se overalt i arkitekturen og de mange monumentale minnesmerkene i gammelbyene. Vi tar selvfølgelig en dagstur til Venezia, samt div. utflukter til fantastiske steder. Valfartskirken, Santuario Madonna della Corona som ligger innhogd i fjellsiden og vingården Maso Roveri er noen av høydepunktene. En båttur på innsjøen m/lunsj blir det også tid til. Vi benytter DFDS Seaways ved utreise og Color Line tilbake til Oslo.

Dag 1 – Torsdag 14 sept: Til Oslo

Avreise tidlig morgen med påstigning etter avtale. Turen til Oslo går gjennom Gudbrandsdalen med pause på Dombås med enkel lunsj. Avreise fra Vippetangen med DFDS Seaways kl.16:30 Stort koldtbord like etter avreise. Underholdning om bord.

Dag 2 – Fredag 15 sept: København – Halle, 540 km

Frokost før ankomst København. Etter et par timers kjøring, for det meste på dansk motorvei, er vi klar til å ta ferge fra Gedser til Rostock. Båtturen tar drøye to timer slik at det vil bli god tid til å handle og spise. Dagens siste etappe går på gode motorveier gjennom tidligere østtysk landskap. Berlin passeres ut på ettermiddagen og vi kommer etter hvert til den lille byen Halle hvor vi skal overnatte på Ramada Hotell. Felles middag.

Dag 3 – Lørdag 16 sept: Halle – Innsbrück, 600 km

Vi fortsetter forbi Leipzig og kommer til å passere den gamle øst/vestgrensa ved Hof. Nürnberg og München passeres før vi får synet av de majestetiske alpene i grenselandet mellom Tyskland og Østerrike. Grensen passeres ved Kiefersfelden og en time senere er vi i tyrolerhovedstaden Innsbrück. Etter innsjekk på hotell Grauer Bär drar vi rett på tyroleraften hos familien Gundolf. 3 retters middag serveres før forestillingen.

Dag 4 – Søndag 17 sept: Innsbrück – Torbole, 220 km

Umiddelbart etter frokost tar vi en liten rundtur i denne flotte byen. Oppholdet avsluttes med et besøk på «Tiroler Landesmuseum» for å se det runde maleri. Dette er et helt fantastisk maleri som viser slaget ved Berg Ischel da motstandshelten Andreas Hofer og hans tapre menn kjempet forgjeves mot Napoleons hærstyrker. Etter hvert setter vi kursen over Brennerpasset, men kjører først et lite stykke av den gamle ferdselsåren opp til passet før vi klatrer opp på motorveien ved Matrei. Den opplevelsen det er å reise denne strekningen må bare oppleves. Totalt 40 km motorvei, hvorav 10 km er broer. Denne strekningen knytter nord og sør-Europa sammen. Byene Vipeteno, Bolzano og Trento passeres før vi finner Hotell Caravel som ligger i Torbole sul Garda ved den nordlige delen av Gardasjøen.

Dag 5-6-7 og 8

I 5 netter bor vi på dette 4 stjerners hotellet og første dag blir helt bussfri. En dag går turen til «Adriaterhavets dronning» Venezia. Hele dagen vil gå med og det blir sen middag om kvelden på hotellet i Torbole. En annen dag blir det vingårdsbesøk, men først etter å ha besøkt den spesielle valfartskirken Santuario Madonna della Corona. Den siste dagen går vi om bord i en av rutebåtene på innsjøen og får en reise på soldekket kun avbrutt av lunsj. Bussen henter oss på nærmere avtalt sted.

 

 

 

 

Dag 9 – Fredag 22 sept: Torbole – Nürnberg, 540 km

Oppholdet her i Torbole er slutt og vi setter kursen mot «autostradaen» ved Rovereto. Synet av naturen gjennom Brennerpasset kan nytes nok en gang og snart passeres Innsbrück. Denne gangen velger vi en annen vei til Tyskland, nemmelig opp til kjente Seefeld for ta lunsjpausen i en typisk tyrolerlandsby. Veien videre går over grensen til Tyskland ved Sinnwald og snart passeres Garmich Partenkirchen. Kjent navn for oss alle fra nyttårshopprennet. Munchen ligger kun en times kjøring nordover og ut på ettermiddagen finner vårt hotell Arvena Park Hotel i Nürnberg. Felles middag.

Dag 10 – Lørdag 23 sept: Nürnberg – Celle, ca. 500 km

Avreise fra hotellet og byene Leipzig og Magdeburg og Braunschweig passeres. Dagen er en ren transportetappe etter gode motorveger nesten helt frem til bindingsverkbyen Celle. Vi bor flott og sentralt på InterCity Hotel

Dag 11 – Søndag 24 sept: Celle- Kiel, ca. 220 km

Etter frokost tar vi fatt på strekningen mot autobahn på tur mot Kiel. Hamburg passeres via Elbetunnel og etter nok en times kjøring ankommer vi Schleswig-Holsteins hovedstad Kiel. Vi reiser med en av Color Lines cruiseferger (også kalt verdens flotteste cruiseskip med bildekk) 20 timers reise til Oslo med fantastisk aftenbuffet og etterpå et forrykende show med sang og dans.

Dag 12 – Mandag 25 sept: Oslo – Heim

Vi ankommer Oslo kl.10:00 og tar fatt på hjemveien. Ut på ettermiddagen ankommer vi Dombås hvor vi skal spise en god, norsk middag på Frichs kafeteria. Siste etappe går til de respektive hjemstedene.

Pris kr. 15.400.- pr.pers

Turfakta:
Reise med moderne turbuss t/r
1 natt med DFDS,s ferge Oslo-København i 2 sengs innv lugarer
1 natt med Color Lines ferge Kiel-Oslo i 2 sengs innv lugarer
1 natt på Ramada Treff i Halle.
1 natt på Grauer Bär Innsbrück.
Tyroleraften i Innsbruck
5 netter på Hotel Caravel i Torbole ved Gardasjøen
1 natt på Arvena Park Hotel i Nürnberg
Båttur m/lunsj på Gardasjøen
Vinsmaking på vingården Maso Roveri, samt besøk i valfartskirken
Santuario Madonna della Corona
1 natt på Inter City Hotel i Celle
11 frokoster
2 lunsjer
12 middager

Tillegg for:
Enkel lugar Oslo-København og Kiel-Oslo kr. 800.-
Enkeltrom 9 hotellopphold kr. 2200.-

Selv om Schengenavtalen om passfrihet gjelder, ber vi om å ta med gyldig pass. Dette med bakgrunn i økt kontroll iforb. med flyktningestrømmen.

Valuta: Euro

For påmelding ring:
Jostein Grande: 92265911 eller
Knut Grønningen: 90206050
e-post: jostein@grandes.no

Påmelding innen 10 august.

Med forbehold om feil eller endringer.