I Martin Luthers fotspor 26. juni 2017

7 dagers tur 26 juni til 2 juli 2017

I forbindelse med at det er 500 år siden Luther skrev sine teser (1517) vil Ørland kommune i samarbeid med Grandes Turbusser arrangere en bussreise til Wittenberg i Tyskland. Historisk er det klare sammenhenger mellom Austråt og historien med hva som skjedde i Wittenberg på den tiden. Med oss har vi som reisefølge Terje Bratberg, som vil være turens faglige leder. Turen går fra Fosen til Oslo og videre med DFDS Seaways cruiceferger til København. Videre til Berlin hvor det er fire overnattinger ved Alexander Platz, Øst-Berlins sentrum. Byen er en av de mest spennende storbyene i Europa og det er i løpet av de senere år brukt milliarder av euro på renovering og oppbygging. I november 2014 feiret byen 25 år siden murens fall og etter hvert er det blitt vanskelig å kunne se sporene etter muren som skilte øst fra vest. Et stykke er likevel ivaretatt for ettertiden. Utflukter både i Berlin, Eisleben og Wittenberg. I Wittenberg er det også er en stor matmesse med bl.a. sild fra Fosens egen «sildekonge» Grøntvedt. Vi besøker en rekke steder med tilknytning til Luther og reformasjonen. Turen omfatter besøk i byer, borger, kirker og hus med tilknytning til reformasjonen. Områdene er meget spennende og har mange kulturminner som ble spart for krigens ødeleggelser. Bli med oss til reformasjonens arnested.

Dag 1, mandag 26. juni: Brekstad – Oslo, 650 km
Avreise fra Brekstad og påstigning underveis til Rørvik og Trondheim. Turen går via Alvdal der det er pause med mulighet for frokost. Videre gjennom Østerdalen til Oslo, der vi har avgang med DFDS Seaways ferje til København kl. 16:30. Innkvartering i 2 sengs innv. lugarer (utv. lugarer kan bestilles). Ombord finner vi ulike fasiliteter og underholdningstilbud. Stort koldtbord er inkludert.

Dag 2, tirsdag 27. juni: København – Berlin, 430 km
Stor frokostbuffet før vi setter foten på dansk jord kl. 09:45. Fra Dronningens By setter vi kursen sørover Sjælland til Gedser, der vi tar ferje over til Rostock i Tyskland. Videre kjører vi gjennom et typisk ”østtysk” landskap og ankommer etter hvert Tysklands hovedstad, Berlin. Like ved Alexander platz skal vi ha opphold i 4 netter. Felles middag denne kvelden.

Dag 3, onsdag 28. juni: Berlin
Etter frokost starter dagen med en sightseeingtur i denne spennende byen ved elva Spree. I løpet av noen timer får vi se severdigheter som Mauermueum, Checkpoint Charlie, Keiserslottet, Katedralen, Altes museum og Museumsinsel. Felles lunsj blir det i Nikolaivirtel. Etter dette kan hver enkelt spise på egen hånd.

Dag 4, torsdag 29. juni: Berlin – Mansfeld – Eisleben – Berlin, 460 km
Frokost på hotellet før ferden går til Mansfeld. Denne byen var bergverksbyen hvor Luthers foreldre bodde i lengre tid. Vi besøker: Lutherdenkmal, Georgenkirche, Luthers Elternhaus, Schloss Mansfeld og Schlosskirche. Videre med buss til Eisleben hvor vi spiser lunsj. Før bussen kjører til Berlin igjen, besøkes Luthers Geburtshaus (fødested) og Luthers «Sterbhaus». Denne kvelden blir det felles middag på hotellet, samt pakking for avreise.

Dag 5, fredag 30. juni: Berlin – Wittenberg, 220 km
Etter frokost går turen til Wittenberg for å gå i «Luthers Fotspor» Steder som besøkes er Lutherhaus, Melanchtonhaus, Stadtkirche Marienkirche, Altes Rathaus og Chranachaus. Tid for lunsj hos «Tante Emmas». Etterpå fortsetter turen til Slottet og slottskirken og besøk på verdensutstillingen, hvor bl.a. sild fra Grøntvedt blir å finne. Tilbake i Berlin og resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 6, lørdag 1. juli: Berlin – København, 430 km
Frokost og avreise fra Berlin. Kjøring til Rostock og ferge til Gedser (ca. 2 timer) Videre til København og DFDS Seaways ferge retning Oslo. Stort koldtbord om bord. Taxfree og mye underholdning på turen.

Dag 7, søndag 2. juli: Oslo – Fosen – Brekstad, 650 km
Frokostbuffet før vi klapper til kai i Oslo kl. 09:45. På turen nordover Østerdalen går praten lett om alle opplevelsene vi har hatt sammen, og før vi vet ordet av det er vi på Alvdal. Etter en god norsk middag på Tavernaen fortsetter vi hjemreisen til Trøndelag.

Pris pr. person kr 9.900,-

i dbl.rom/innv,lugar

Tillegg for enkeltrom på hotellet; kr 1600.-
Tillegg for innv.enkeltlugar – DFDS Seaways kr 1000.-
Tillegg for utv.dbl.lugar – DFDS ” kr 500.-

Turfakta:

* 2 netter i innvendig 2 sengs lugar DFDS Seaways, Oslo – København t/r
* 4 netter på Ramada Hotel Alexanderplatz i Berlin
* 7 frokoster
* 3 Lunsj
* 5 middager
* Bussreise med reiseleder
* Faglig leder: Terje Bratberg

Valuta: Euro.
Reisen krever gyldig pass.

Påmelding til: Jostein Grande tlf: 911 65 922 eller e-post: jostein@grandes.no

Senest innen: 25. mai 2017