Spa- helsereise til Estland 26. august 2017

11.dagers SPA-/Helsereise til SPA-TERVIS hotell 26. august til 5. sept 2017

I gamle dager ble det brukt kilder med varmt eller mineralvann som spa. Vann ble brukt som kilde til velvære og god helse. Spa er en forkortelse fra latinske «Sanus Per Aqua», som betyr «helse gjennom vann». Et besøk i en spa er en sensuell nytelse for din sjel og kropp. Det er veldig mange av oss i dag som lever usunt og føler daglig tap av energi. Vi tilbyr spa-opphold for behandling, rehabilitering eller bare for en avslappende spa-ferie.

Pärnu – Estlands sommerhovedstad. Pärnus rykte som kursted går tilbake til 1800-tallet, da det var moderne å tilbringe en del av sommeren ved havet. I begynnelsen av 1900-tallet var Pärnu etablert som kursted, med gjester fra hele Europa. På 30-tallet var Pärnu det første utenlandske feriemålet for mange skandinaver. Den tredje bølgen spa-gjester har kommet til Pärnu etter at Estland ble selvstendig i 1991. De eldre Spaavdelinger ble renovert for å ta imot dagens spagjester og nyere spa-steder har tilkommet. Vi overnatter på turen til Stockholm (Sundvall) og fra Stockholm på retur i (Østersund).

Dag 1 – Lørdag 26. aug: Avreise fra Brekstad kl.07:00. Påstigning underveis til Rørvik. Avgang fra Trondheim st. kl.10:00. Vi kjører til Sundsvall hvor vi overnatter. Det blir flere stopp underveis, blant annet i Krokom hvor det blir anledning til å kjøpe lunsj. Felles middag om kvelden, inkludert i prisen.

Dag 2 – Søndag 27. aug: Frokost på hotellet før vi samles i bussen og kjører til Stockholm. Vi kjører strake veien og stopper for kjøp av lunsj eller annet på Tønnebro ved E4. Vi vil ankomme havnen i god tid før fergeavgang. Dans og underholdning om bord og flere restauranter for de som vil kjøpe mat.

Dag 3 – Mandag 28. aug: Frokost om bord før ankomst Tallinn kl.10:00. Ca. 2 timers reise til Pärnu. Innsjekking på SPA-Tervis hotell og lunsj, omvisning, samt legekonsultasjon. Felles middag om kvelden.

Dag 4 til 8 – Tirsdag 29. aug. til lørdag 02. sept: 5 dager med behandlinger, samt frokost, lunsj og middag.

Dag 9 – Søndag 3. sept: Etter frokost kl.10:00, bussavgang til Tallinn. Vi ankommer Tallinn ca. kl.12:00. Tid på egen hånd til shopping og vandring i gamlebyen. Vi sjekker inn på Tallink Silja Lines kl. 16:00. Båtavgang fra Tallinn til Stockholm kl.18:00. Mange muligheter for kjøp av mat. Taxfree og mye forskjellig underholdning.

Dag 10 – Mandag 4. sept: Frokost før ankomst til Stockholm kl.10:00. Bussreise tilbake til Norge med overnatting i Østersund. Felles middag inkludert.

Dag 11 – Tirsdag 5. sept: Avreise fra Østersund etter en god hotellfrokost. Tilbake til Trondheim ca.kl.17:00 og Fosen ca. kl.20:00.

Pris. 8500.- i del av dbl.rom/lugar. 

Tillegg for sgl.rom kr. 1900.- Tillegg for sgl.lugar t/r kr. 500.-

Turfakta: Reise med moderne turbuss t/r, 2 overnattinger på vei til fra Stockholm inkl. middag og frokost. 2 netter på Tallink-Siljas ferge mellom Stockholm og Tallinn i 2 sengs innv.lugarer samt frokost om bord. 6 netter og helpensjon i Spa-Tervis Hotel Pernu.***. Inntil 3 behandlinger pr.dag. Legekonsultasjon.

PRAKTISK INFORMASJON FØR TUREN:
HELSEKORT: Estland er medlem av EU, og i disse landene er det en fordel å ha et såkalt helsekort. Skulle man bli syk eller skadet på reisen dekker normalt reiseforsikring alle utgifter i slike tilfeller, men man må på samme måte som i Norge betale egenandeler ved legebesøk osv. Har man dette helsekortet er man sikret å få betale satsene som gjelder i det enkelte land for egenandeler. I motsatt fall kan man bl.a. risikere å måtte betale et høyere beløp som man ikke får tilbakebetalt av trygdeetaten i Norge. Ta kontakt med trygdekontoret.

REISEFORSIKRING:
Sjekk med ditt forsikringsselskap om du har reiseforsikring med avbestillingsforsikring. Husk gyldig pass.

Påmelding til Grandes Turbusser innen 20 juli.

Tlf: 911 65 922

e-post: jostein@grandes.no