11 dagers tur til Praha med Berlin og Lubeck 02–12 juni 2023

Ved elva Moldau ligger Tsjekkias hovedstad Praha, som utvilsomt er en av Europas vakreste byer. Praha blomstret opp på 1300-tallet som residensby for den tysk–romerske keiseren. Byen har bevart sin arkitektur med stilarter som gotikk, rokokko, renessanse og jugend, og er derfor i dag oppført på UNESCOs liste over verdens kulturminner. I dag domineres bybildet av borgen Hradcany med den gotiske St. Vitus–katedralen. I Praha kan man spasere over Karlsbroen, besøke rådhuset med det astronomiske uret eller unne seg en ekte pils fra den eldste ølstuen, U Fleku fra 1499. Kjært barn har mange navn heter det, og Praha kan skryte av benevnelser som ”byenes mor”, ”byen med et hundre spir” og ”den gyldne byen”!

Denne turen er full av flotte opplevelser, og i tillegg til Praha besøker vi også Tysklands historiske hovedstad, Berlin hvor det er to overnattinger, samt by-rundtur med lokalguide. Byen er en av de mest spennende storbyene i Europa, og det er i løpet av de senere år brukt milliarder av euro på renovering og oppbygging.
9. november 2019 feiret byen 30 år siden murens fall, og etter hvert er det blitt vanskelig å kunne se sporene etter muren som skilte øst fra vest. Et stykke er likevel ivaretatt for ettertiden. På turen tilbake besøker vi Hansabyen Lubeck som ligger et par timers kjøring fra Kiel.

Dag 1 Fredag 2. juni, Brekstad- Elgstua 480 km
Avreise fra Brekstad kl.08:00 og påstigning underveis og etter avtale. Ferge fra Rørvik kl.10:00. Kjøring via Østerdalen til Elgstua, hvor vi legger overnatting på Thon hotell, Elgstua. Felles middag

Dag 2 Lørdag 3. juni, Elgstua – Oslo 150 km
Frokost før avreise til Oslo, der vi har avg. Kl.14:00 med Color line til Kiel Innkvartering i 2 sengs innv.lugarer.(Utv.lugarer kan bestilles) Ombord finner vi ulike fasiliteter og underholdningstilbud. Stor Aftenbuffet. Stort show hvor vi har reservert bord. Velkomstdrink.

Dag 3 Søndag 4. juni, Kiel – Berlin 370 km
Frokost og avreise ut av Kiel. Vi fortsetter på gode,tyske motorveier retning Berlin. Ankomst Aleksanderplatz og innsjekk på Park inn Radisson Hotel. Felles middag.

Dag 4 Mandag 5. juni, Berlin
Etter frokost møter vi vår lokalguide og starter dagen med en sightseeingtur i byen ved elva Spree. I løpet av noen timer får vi se severdigheter som Brandenburger Tor, den velkjente grensestasjonen Checkpoint Charlie, paradegaten Unter den Linden, slottet Charlottenburg, parken Tiergarten og Karl Marx Alle med alle de flotte bygningene i Stalinstil. Resten av dagen til egen disp. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5 Tirsdag 6. juni, Berlin – Praha 360 km
Frokost og avreise til Praha. Stopp på grensen til Tsjekkia for veksling. Vi ankommer hotell AXA, hvor vi skal bo i 3 netter. Felles middag alle dager.

Dag 6 Onsdag 7. juni, Praha
Etter en god frokost blir det oppmøte i resepsjonen og buss til sentrum. Det blir spassertur med norsktalende guide rundt i Gamlebyen for å gjøre oss litt kjent. Ettermiddagen til egen disposisjon. Kl.19:30 er vi igjen i bussen og vi kjører ned til elven Moldau hvor vi skal ha båttur med middag. Varighet ca. 2 timer. Båtturen viser Prahas severdigheter fra en helt annen vinkel, vi får med oss Karlsbroen, Borgen, Nybyens flotte fasader og mye mer. Guiden forteller selvsagt om hva vi passerer. Vi spiser middag under turen, drikke kan lett kjøpes i båtbaren (obs. kun kontanter) Båtturen viser Prahas severdigheter fra en helt annen vinkel, vi får med oss Karlsbroen, Borgen, Nybyens flotte fasader og mye mer. Guiden forteller selvsagt om hva vi passerer. Vi spiser middag under turen, drikke kan lett kjøpes i båtbaren (obs. kun kontanter)

Dag 7. Torsdag 8. juni, Praha
Kl. 10:00 – oppmøte i resepsjonen, buss til sentrum.
Tid til egen disposisjon i Gamlebyen
12:30 – oppmøte i sentrum, buss til oversiden av Borgen
13:00 – lunch på Klosterbryggeriet.
Vi inntar lunch på et av byens beste mikrobryggerier – Klosterbryggeriet Strahov hvor vi nyder en herlig lokal buffet med diverse oster, skinker, pølser – dvs. typisk tsjekkisk ølmat. Smaksprøve av husets brygg er en selvfølgelighet.
Efter lunch tar vi en gåtur med norsktalende guide gjennom Borgen (setet til den tsjekkiske presidenten) og gjennom Lillesidens gater til Karlsbroen. Resten av ettermiddagen kan brukes til shopping og annen allmenn hygge.
19:00 – bussavgang fra hotellet
20:00 – folkloreaften med lokal mat, fri drikke og dansoppvisning. Buss tilbake til hotellet.

Dag 8 Fredag 9. juni, Praha – Lubeck 630 km
Vi må dessverre ta farvel med Praha for denne gang og krysser grensen tilbake til Tyskland. Vi passerer byene, Dresden, Leipzig og Berlin før vi, ut på ettermiddagen ankommer Lubeck. Der bor vi på Hotel Holiday Inn Lubeck. Felles middag.

Dag 9. Lørdag 10 juni Lubeck
Etter frokost kommer lokalguide som skal vise oss denne flotte byen som ligger ved sjøen. Resten av dagen til egen disposisjon. Felles middag på hotellet.

Dag 10 Søndag 11. juni, Lubeck – Kiel 150 km
Nydelig tysk frokost før vi samles i bussen og tar den korte reisen til Kiel. Avreise med Color line kl.14:00. Felles middag om kvelden. Forrykende show inkl.reservert bord med drink.

Dag 11. Mandag 12 juni Oslo -Brekstad 630 km
Frokost før ankomst Oslo kl.10:00. Felles middag på Alvdal Taverna underveis.

Pris pr. person kr.18.200.-
Tillegg for enkeltrom – hotellene kr. 2700.-
Tillegg for innv. enkeltlugar kr. 1000.-
Tillegg for utv.lugar pr. pers kr. 1200.-

Lokalguide i Berlin Praha og Lubeck inkl.
Bussreise med reiseleder i flg. turbeskrivelse

Valuta: Euro. Tsjekkiske korunas veksles i Tsjekkia, eller tas ut i minibank i Praha.
Reisen krever gyldig pass.

Påmelding til Grandes Turbusser, Jostein tlf. 91165922 innen 2 mai.

Med forbehold om feil eller endringer.